Mandarinkový nepečený cheesecake - postup přípravy
Teplé léto je tady a s ním i touha po ovocných dezertech, které potěší vaše chuťové pohárky a zároveň vás i trochu schladí. Přesně tomu odpovídá i tento dezert, jehož recept nám poskytla paní Andy z Andy vaří pro zdraví.
Korpus
Krém
Na vrch
Sušenky rozmixujte a přidejte k nim rozpuštěné máslo, obojí důkladně promíchejte. Nachystejte si dortovou formu o průměru 24 cm, vyložte ji pečicím papírem a sušenkovou směs do ni naneste a zarovnejte. Dejte formu do lednice, aby základ zatuhl, a mezitím připravte krém.
Do větší mísy dejte mascarpone, polotučný tvaroh, zakysanou smetanu a dle chuti vše doslaďte moučkovým cukrem. Všechny přísady spolu vyšlehejte a přidejte do nich trochu vanilkové esence a limetkové šťávy (nebo citronové) . S tou to nepřežeňte, ať není dort zbytečně kyselý. Přidejte i dle návodu jeden želatinový ztužovač. Mandarinky oloupejte a nakrájejte je na menší kousky, poté je přidejte do krému a vše důkladně promíchejte.
Naneste krém na korpus a důkladně ho zarovnejte. Naskládejte na něj nakrájené ovoce na plátky dle chuti a zalijte ho želatinou. Tu předtím nechejte rozpustit ve 250 ml vody s 250 ml džusu. Nechejte dort zatuhnout v lednici, na závěr jej dozdobte a můžete ho podávat, dobrou chuť!