Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Margot muffiny z jogurtu a kakaa

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Margot muffiny z jogurtu a kakaa - postup přípravy

Margot muffiny podle paní Dagmar Kazdové jsou nadýchané, lahodné a vhodné nejen ke snídani, ale také jako jemný dezert ke kávě nebo čaji. Připravíte je během chvilky.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny a vmíchejte do ní nahrubo nastrouhanou čokoládu Margot. Do mísy následně přidejte jogurt, cukr, polohrubou mouku, vejce, kypřící prášek do pečiva, kakao, olej a mléko. 

2. KROK

Všechny ingredience důkladně promíchejte a vytvořte těsto, kterým do ¾ naplňte jednotlivé otvory ve formě na muffiny. Formu následně vložte do předehřáté trouby na 180 °C a Margot muffiny pečte 20–30 minut. 

3. KROK

Tip: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Zda jsou muffiny upečené poznáte, když do nich zapíchnete špejli. Jakmile ji vyndáte čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní těsto zachytí, ještě chvíli pečte. 

4. KROK

Poznámka: Muffiny můžete servírovat s čokoládovou polevou nebo například se šlehačkou, která jim dodá svěží chuť.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů