Marinované cukety - postup přípravy
Máte rádi kyselé okurky? Marinovaná cuketa může snadno nahradit nakládaná a marinované okurky, které jsme zvyklí používat do salátů nebo na přípravu tatarské omáčky. Pokud si k hlavnímu jídlu rádi dáváte kyselé okurky, tento recept pro vás bude naprosto ideální a ochutnáte něco zcela nového, jiného a jedinečného! Pojďme se podívat, jak na to.
Ingredience
Marináda
Všechny nádoby, které budete používat, důkladně sterilizujte a osušte.
Umyjte cuketu, odstraňte stopky a nakrájejte ji na plátky. Oloupejte česnek a nakrájejte ho na kousky. Malé stroužky můžete použít celé. Na dno nádoby dejte kopr, celer, petržel nebo jiné květy bylin. Dávají cuketám intenzivní chuť a jsou křupavé.
Přidejte česnek, pepř a hřebíček. Máte-li rádi i jiné chutě, můžete je samozřejmě přidat a trochu experimentovat.
Naplňte sklenice cuketou a poté připravte marinádu. Rozpusťte cukr a sůl ve vodě, přiveďte směs k varu a přidejte ocet. Nalijte marinádu na cukety, přikryjte sterilizovanými víčky a nechte 10 minut stát. Vypusťte vodu z hrnce, přiveďte k varu a nalijte do sklenic.
Sklenice uzavřete, otočte dnem vzhůru a přikryjte přikrývkou, dokud nevychladnou. Přejeme dobrou chuť a příjemně strávené chvíle s rodinou u vynikajícího jídla!