Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelný koláč z pánve

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Zelný koláč z pánve - postup přípravy

Spěcháte a potřebujete připravit pro svou rodinu svačinu anebo večeři? Pak vsaďte na vegetariánský, avšak velmi chutný pokrm v podobě zelného koláče z pánve. Všichni se budou oblizovat. Kromě jiného tak velmi sofistikovaným způsobem doplníte vitamíny u dětí.

Ingredience pro:
2 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Nejprve si omyjte zelí a odstraňte ostrým nožem košťál. Poté zelnou hlávku rozpulte a pokrájejte na jemné nudličky. Ty umístěte do velké mísy a přidejte k nim loupanou a na kousky pokrájenou cibuli.




Dále si v jiné menší misce vyšlehejte vejce spolu se solí i mletý pepřem a směs vlijte na zeleninu. Také zasypte hladkou moukou a vypracujte vařečkou homogenní těsto.

Pečení zelného koláče v pánvi

Nyní si ve velké pánvi rozpalte trochu slunečnicového oleje a na tuk vlijte zelné těstíčko. Následně pánev přikryjte alobalem, přiklopte poklicí a duste několik minut. Poté pomocí talíře zelný koláč otočte na druhou stranu a dopékejte dozlatova. Nakonec pokrm posypte nahrubo strouhaným tvrdým sýrem a nechte roztavit.

Servírování zelného koláče

Upečený zelný koláč vyklopte z pánve na talíř, pokrájejte na menší porce a ihned podávejte. Hodit se bude k pokrmu třeba nakládaná zelenina, nebo studené dochucovací omáčky typu kečup a tatarka. Zapít slaný koláč ze zelí můžete ideálně důkladně vychlazeným pivem. Přejeme vám dobrou chuť.

Jak zelný koláč vylepšit?

Pakliže se neobejdete bez masa, můžete zakomponovat do zelného těstíčka i nahrubo strouhanou vepřovou šunku, libovější slaninu anebo uzené maso. Chutný pak bude ve směsi i lisovaný stroužek česneku či jemně strouhané brambory.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů