Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Brambory se zeleninou a parmazánem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Brambory se zeleninou a parmazánem - postup přípravy

Pokud máte doma přebytek brambor, máme pro vás skvělý tip na rychlé a jednoduché hlavní jídlo plné živin. Připravte si brambory se zeleninou a parmazánem, které vás nasytí a přitom nezatíží váš organismus.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte, omyjte, vložte je do hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu. Vařte je 20–25 minut a poté je sceďte. 

Poznámka: Tentokrát není nutné vodu solit nebo do ní přidávat kmín.

2. KROK

Mezitím oloupejte a nakrájejte česnek a na proužky nakrájejte červenou cibuli. Omyjte a na malé proužky nakrájejte také červenou papriku, kterou jste předtím zbavili semeníku.

3. KROK

Omyjte listy špenátu a nakrájejte je na menší kusy. Na pánvi rozpusťte máslo a 1 minutu na něm smažte česnek, dozlatova. Z pánve ho následně vyndejte a na stejném másle smažte cibuli ochucenou solí 2 minuty.

4. KROK

K cibuli přidejte nakrájenou papriku, kterou zasypte mletou sladkou paprikou, pepřem, všechny ingredience zamíchejte a smažte další 1 minutu. K zelenině vmíchejte celé uvařené brambory a smažte 2 minuty.

5. KROK

Na závěr do pánve přidejte špenát, zasypte ho nastrouhaným parmazánem a pod pokličkou pokrm smažte 5 minut. 

Poznámka: Brambory se zeleninou podávejte ihned. Kdo chce, může brambory servírovat s majonézou, tatarkou nebo jiným oblíbeným dipem. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Hausgemachte Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů