Marinované kuřecí nudličky se zeleninou - postup přípravy
Tento recept z domácí kuchyně paní Jaroslavy Slavíkové je báječný v tom, že jeho prostřednictvím můžete zužitkovat prakticky kterékoliv druhy zeleniny, které vám zbudou v lednici. Výsledek můžete pojmout jako obyčejnou rychlovku, anebo spolu s bramborovými hranolky i jako luxusnější chod.
Ingredience
Kuřecí stehenní či prsní řízky pokrájejte na nudličky, vložte je do velké mísy a posypejte je veškerým kořením, solí a pepřem. Přisypejte dvě lžíce bramborového škrobu a vše zalijte trochou oleje.
Koření s olejem a masem důkladně promíchejte, aby se veškeré kuřecí nudličky kompletně obalily kořením. Mísu s masem poté zakryjte přilnavou fólií a vložte ji do lednice alespoň na 2 hodiny marinovat. Čím déle však maso v marinádě bude, tím lépe pak bude chutnat.
Oloupejte cibuli a nasekejte ji nadrobno. Žampiony nakrájejte na plátky nebo menší kousky a mrkev na nudličky, stejně tak i papriku.
V hrnci přiveďte k varu vodu s trochou soli. Brokolici rozdělte na růžičky, okrájejte z nich stvoly a růžičky dejte krátce povařit do osolené vody. Poté je z vody vyjměte a dejte prudce zchladit. Stvoly mezitím nasekejte na drobné nudličky.
Rozehřejte trochu rostlinného oleje ve velké pánvi, vsypte do něj marinované kuřecí maso a nechte ho trochu orestovat a přisypejte cibuli. Poté, co cibulka zrůžoví, přidejte žampiony, po chvíli restování mrkev, pak papriky, za další chvilku pokrájené stvoly z brokolice a nakonec brokolicové růžičky. Po jejich přidání nechte vše chvilku prohřát, vše podlijte trochou vody, nechte projít varem a odstavte ze sporáku.
Restované nudličky se zeleninou můžete podávat jen tak samotné, anebo se smaženými bramborovými hranolky a tatarskou omáčkou.