Marinovaný česnek v octu a soli - postup přípravy
Česnek je zdravá a nenahraditelná surovina, která bezesporu patří do české kuchyně. Pokud máte vlastní zásobu česneku ze zahrádky, vyzkoušejte recept, jak ho uchovat tak, aby zůstal krásně křupavý a plný chuti po celý rok.
Ingredience
Sklenice o velikosti 400 ml včetně víček a veškeré nádobí, které budete při zavařování používat, ponořte do hrnce s vodou a mycím přípravkem na nádobí. Přidejte balení jedlé sody a nechejte projít varem po dobu alespoň 10 minut.
Česnek důkladně oloupejte a větší stroužky překrojte napůl. Sklenice naplňte a do každé přidejte lžíci kamenné soli a 2–3 špetky kyseliny citronové. Pokud ji nemáte doma, dejte místo ní 1 plátek citronu.
Do naplněných sklenic přilijte jablečný ocet a dolijte vodou tak, aby byl česnek zcela ponořený. Nakonec sklenice uzavřete víčkem a uložte je na chladné místo.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Nur’un Nefis Yemek Tarifleri 2