Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Marmeláda bez cukru s citronovou šťávou

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 135 minut

Marmeláda bez cukru s citronovou šťávou - postup přípravy

Marmeláda bez cukru je jednoduchá, rychlá a vhodná i pro ty z vás, kteří se snaží ztratit nějaké to kilo. Při správném skladování vydrží tento pokrm čerstvý i několik měsíců.

Ingredience pro:
3 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jahody omyjte, odstraňte z nich zelené části a vložte je do hrnce, který umístěte na sporák. Jahody zalijte citronovou šťávou a přiveďte je k varu. 

2. KROK

Na mírném ohni vařte jahody přibližně 2 hodiny, dokud se nerozvaří a nevznikne džem. 

Poznámka: Čas vaření závisí na výkonnosti vašeho sporáku.

3. KROK

Jakmile jsou jahody uvařené, naplňte jimi sterilizované sklenice, které uzavřete víčky. 

Poznámka: Sterilizace sklenic je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení jejich obsahu bakteriemi.

4. KROK

Naplněné sklenice vložte do hrnce, jehož dno vyplňte čistou utěrkou, zalijte je vroucí vodou a vařte je 15 minut. Poté sklenice vyjměte z hrnce a víčkem směrem dolů je položte na utěrku a nechte je volně chladnout. 

5. KROK

Poznámka: Sklenice vyndávejte s nasazenými rukavicemi nebo utěrkou, abyste se nespálili. Dbejte také na to, aby se sklenice během vaření vzájemně nedotýkaly.

6. KROK

Tip: Marmeládu bez cukru skladujte na temném, suchém a chladném místě. Takto vám vydrží čerstvá i několik měsíců.

7. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Obżarciuch

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů