Marmeláda bez cukru s citronovou šťávou - postup přípravy
Marmeláda bez cukru je jednoduchá, rychlá a vhodná i pro ty z vás, kteří se snaží ztratit nějaké to kilo. Při správném skladování vydrží tento pokrm čerstvý i několik měsíců.
Ingredience
Jahody omyjte, odstraňte z nich zelené části a vložte je do hrnce, který umístěte na sporák. Jahody zalijte citronovou šťávou a přiveďte je k varu.
Na mírném ohni vařte jahody přibližně 2 hodiny, dokud se nerozvaří a nevznikne džem.
Poznámka: Čas vaření závisí na výkonnosti vašeho sporáku.
Jakmile jsou jahody uvařené, naplňte jimi sterilizované sklenice, které uzavřete víčky.
Poznámka: Sterilizace sklenic je nutná, aby nedošlo ke znehodnocení jejich obsahu bakteriemi.
Naplněné sklenice vložte do hrnce, jehož dno vyplňte čistou utěrkou, zalijte je vroucí vodou a vařte je 15 minut. Poté sklenice vyjměte z hrnce a víčkem směrem dolů je položte na utěrku a nechte je volně chladnout.
Poznámka: Sklenice vyndávejte s nasazenými rukavicemi nebo utěrkou, abyste se nespálili. Dbejte také na to, aby se sklenice během vaření vzájemně nedotýkaly.
Tip: Marmeládu bez cukru skladujte na temném, suchém a chladném místě. Takto vám vydrží čerstvá i několik měsíců.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Obżarciuch