Máslová kolečka s marmeládou - postup přípravy
Upečte si máslová kolečka s marmeládou a užijte si jejich jemnou strukturu. Díky jejich nádherné vůni můžete ve svém domově vytvořit skutečnou vánoční atmosféru.
Těsto
Na obalení
Na pomazání
Změklé máslo smíchejte s moučkovým cukrem a citronovou kůrou.
Tip: Kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.
Poté, co se ingredience propojí, přidejte mouku a uhněťte těsto.
Poznámka: Mouku předem prosejte a přidejte ji nadvakrát. Díky tomu získáte hladké těsto bez hrudek.
Z těsta odebírejte, přibližně 16 gramové, kousky, z kterých vytvořte kuličky. Ty obalte v cukru, mírně zploštěte a v jejich středu vytvořte důlek.
Tip: K vytvoření důlku použijte prst nebo rukojeť vařečky.
Cukroví vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut. Do důlků vložte malinový džem a cukroví nechte vychladnout.
Poznámka: Máslová kolečka s marmeládou uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, na tmavém, chladném a suchém místě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolci