Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tlačenkový salát

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Tlačenkový salát - postup přípravy

Pro starší ročníky je tento salát samozřejmostí, ty mladší o něm možná ale ještě nikdy neslyšely. A toto je právě ta vhodná příležitost se s ním seznámit, třeba s receptem od paní Jitky Zeiselové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Tlačenku nakrájejte na kostky, očištěnou cibuli a kyselé okurky na drobné kostičky. Vajíčka uvařte natvrdo, nakrájejte je na kostičky a přidejte do mísy se salátem.

2. KROK

Salát podle chuti osolte, opepřete, přidejte případně cukr a/nebo ocet a nakonec plnotučnou hořčici a majonézu. Vše důkladně promíchejte, dejte vychladit a podávejte s čerstvým pečivem.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů