Máslové věnečky s vanilkovým aroma - postup přípravy
Pochutnejte si na dezertu, který vypadá elegantně a rozplývá se na jazyku. Máslové věnečky provoní váš domov a skvěle se hodí k šálku dobré kávy nebo čaje.
Ingredience
Změklé máslo smíchejte s moučkovým cukrem. Jakmile vznikne hladká směs přidejte vanilkový cukr se solí.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Do směsi vmíchejte vaječný žloutek a poté, co se ingredience propojí, také kukuřičný škrob s moukou. Poté, co vytvoříte hladké těsto, zabalte ho do potravinové fólie a vložte na 2–3 hodiny do lednice.
Vychlazené těsto rozdělte na části o rozměrech 1,5×4 cm. Z každého kousku vytvořte váleček, na jehož povrchu udělejte několik tenkých pruhů nožem.
Okraje válečku spojte k sobě tak, aby vznikl věneček a postup opakujte také u zbytku těsta.
Tip: Místo věnečků můžete z kousků těsta vytvořit rohlíčky.
Máslové věnečky vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 20–25 minut. Po vychladnutí je můžete servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Tasty cookies