Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Máslové věnečky s vanilkovým aroma

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Máslové věnečky s vanilkovým aroma - postup přípravy

Pochutnejte si na dezertu, který vypadá elegantně a rozplývá se na jazyku. Máslové věnečky provoní váš domov a skvěle se hodí k šálku dobré kávy nebo čaje.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Změklé máslo smíchejte s moučkovým cukrem. Jakmile vznikne hladká směs přidejte vanilkový cukr se solí. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.

2. KROK

Do směsi vmíchejte vaječný žloutek a poté, co se ingredience propojí, také kukuřičný škrob s moukou. Poté, co vytvoříte hladké těsto, zabalte ho do potravinové fólie a vložte na 2–3 hodiny do lednice. 

3. KROK

Vychlazené těsto rozdělte na části o rozměrech 1,5×4 cm. Z každého kousku vytvořte váleček, na jehož povrchu udělejte několik tenkých pruhů nožem.

4. KROK

Okraje válečku spojte k sobě tak, aby vznikl věneček a postup opakujte také u zbytku těsta. 

Tip: Místo věnečků můžete z kousků těsta vytvořit rohlíčky.

5. KROK

Máslové věnečky vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte je v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 20–25 minut. Po vychladnutí je můžete servírovat.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Tasty cookies

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů