Máslový krém na dort s vanilkou - postup přípravy
Máslový krém na dort má nadýchanou, krémovou texturu a univerzální chuť. Krém se skvěle hodí k plnění a zdobení dezertů, které můžete servírovat i na slavnostech.
Ingredience
V hrnci vyšlehejte vejce s cukrem a kukuřičným škrobem do hladka. Do směsi vešlehejte, nadvakrát, mléko a směs zahřívejte 3–4 minuty, do zhoustnutí.
Poznámka: Směs zahřívejte za stálého míchání, aby se nepřipálila.
Hrnec ponořte do ledové lázně, aby směs rychleji chladla, poté ho vyjměte, přikryjte potravinovou fólií a odložte bokem.
Poznámka: Fólii na směs položte tak, aby se jí přímo dotýkala. Díky tomu na ní nevznikne škraloup.
V jiném hrnci vyšlehejte změklé máslo s vanilkovým cukrem a do vzniklé pěny vešlehejte vychladlou směs s vejci a mlékem.
Tip: Vzniklý krém můžete použít k plnění dezertů a k jejich zdobení.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусно Просто Быстро – Домашняя кухня