Masová pomazánka s hořčicí a bylinkami - postup přípravy
V případě, že vám zbylo pečené maso od oběda a nechcete ho vyhazovat, můžete z něj udělat chutnou masovou pomazánku podle receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Připravíte ji do 15 minut.
Základ
Příloha
Upečené maso pomelte v mlýnku na maso a dejte ho do mísy, ve které ho smíchejte se solí, pepřem a nasekanou pažitkou.
Poznámka: Do pomazánky můžete použít jakékoliv upečené maso, které vám zbylo například z oběda.
Do masové směsi přidejte také dvě vrchovaté lžičky plnotučné hořčice a všechny ingredience důkladně promíchejte. Pomazánku můžete podávat ihned, ale skvěle chutná také vychlazená.
Tip: Máte-li rádi pikantnější pomazánku, přidejte do ní více pepře. Pažitku můžete vyměnit například za petrželku nebo jinou oblíbenou bylinku. Pokrm servírujte s chlebem a nakládanou okurkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou