Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Ředkvičková pomazánka s vejci

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Ředkvičková pomazánka s vejci - postup přípravy

Když narazíte v obchodě na sympatický svazek ředkviček, ale netušíte, co byste s ním doma vyvedli, vyzkoušejte jednoduchou pomazánku s vejci a cibulí podle receptu od paní Hany Petrášové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Vejce nechte vařit ve vodě 10 minut, aby žloutek uvnitř úplně ztuhl. Po dovaření je nechte úplně vychladnout, oloupejte skořápku a vajíčka nakrájejte na kostičky. Cibuli oloupejte a nasekejte ji nadrobno, ředkvičky pokrájejte na kostičky nebo na tenké proužky a vše společně smíchejte v hluboké míse.

2. KROK

Salátovou směs trochu osolte, opepřete a případně přidejte také špetku mletého chilli. Přikápněte trochu plnotučné hořčice a majonézy a vše promíchejte, aby se jimi všechny ingredience v salátu důkladně obalily.

3. KROK

Hotovou pomazánku nechte vychladit a podávejte spolu s čerstvým pečivem nebo s topinkou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů