Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Masová roláda plněná slaninou

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Masová roláda plněná slaninou - postup přípravy

Díky tomuto receptu získáte šťavnaté hlavní jídlo i pochoutku, z které můžete udělat součást slavnostních mís. Masová roláda plněná slaninou je úžasně křehká.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Náplň

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mleté maso smíchejte s vejcem a natrhaným toastovým chlebem, nasáklým mlékem. Přidejte sůl, sušený česnek, oregano, hořčici a nasekanou petrželku. 

Poznámka: Z chleba předem odstraňte kůrky.

2. KROK

Směs rozprostřete na rovnou plochu, pokrytou pečicím papírem tak, abyste vytvořili obdélník. Ten zakryjte druhým pečicím papírem a mírně ho vyválejte. 

3. KROK

Plát z masa potřete hořčicí a jeho polovinu pokryjte plátky slaniny. Tu pokryjte okurkami a na druhou polovinu plátu naneste na proužky nakrájenou cibuli. 

4. KROK

Celý masový plát pokryjte nastrouhaným sýrem a zarolujte ho ze širší strany. Masovou roládu plněnou slaninou zabalte do pečicího papíru, alobalu, položte ji na plech a pečte ji v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 70–80 minut. 

5. KROK

Mezitím připravte směs na potření. Kečup smíchejte s mletou sladkou paprikou, francouzskou hořčicí, medem, sójovou omáčkou a trochou soli. 

6. KROK

Upečenou roládu vyjměte z obalu, potřete ji výpekem a poté kečupovou směsí. Roládu z masa vložte do trouby nahřáté na 240 °C a pečte ji ještě 5–10 minut. 

7. KROK

Poznámka: Doba závěrečného pečení závisí na vlastnostech vaší trouby. Roládu hlídejte, aby se nespálila. Měla by být upečená dozlatova.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Oblíbené recepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů