Masová roláda plněná slaninou - postup přípravy
Díky tomuto receptu získáte šťavnaté hlavní jídlo i pochoutku, z které můžete udělat součást slavnostních mís. Masová roláda plněná slaninou je úžasně křehká.
Základ
Náplň
Na potření
Mleté maso smíchejte s vejcem a natrhaným toastovým chlebem, nasáklým mlékem. Přidejte sůl, sušený česnek, oregano, hořčici a nasekanou petrželku.
Poznámka: Z chleba předem odstraňte kůrky.
Směs rozprostřete na rovnou plochu, pokrytou pečicím papírem tak, abyste vytvořili obdélník. Ten zakryjte druhým pečicím papírem a mírně ho vyválejte.
Plát z masa potřete hořčicí a jeho polovinu pokryjte plátky slaniny. Tu pokryjte okurkami a na druhou polovinu plátu naneste na proužky nakrájenou cibuli.
Celý masový plát pokryjte nastrouhaným sýrem a zarolujte ho ze širší strany. Masovou roládu plněnou slaninou zabalte do pečicího papíru, alobalu, položte ji na plech a pečte ji v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 70–80 minut.
Mezitím připravte směs na potření. Kečup smíchejte s mletou sladkou paprikou, francouzskou hořčicí, medem, sójovou omáčkou a trochou soli.
Upečenou roládu vyjměte z obalu, potřete ji výpekem a poté kečupovou směsí. Roládu z masa vložte do trouby nahřáté na 240 °C a pečte ji ještě 5–10 minut.
Poznámka: Doba závěrečného pečení závisí na vlastnostech vaší trouby. Roládu hlídejte, aby se nespálila. Měla by být upečená dozlatova.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Oblíbené recepty