Masová roláda se sýrem a zeleninou - postup přípravy
Připravte si šťavnatou masovou roládu z vepřového, která vás nadchne svou bohatou chutí. Tento skvělý recept je ideální volbou pro rodinný oběd nebo slavnostní večeři.
Základ
Marináda
Náplň
Na potření
Maso rozkrojte tak, abyste z něj vytvořili jeden velký plát, který jemně naklepejte.
Tip: Maso naklepávejte přes fólii, která zmírní riziko porušení struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.
Nyní připravte marinádu. Klasickou sůl smíchejte s dusitanovou solí, prolisovaným česnekem a sójovou omáčkou. Marinádu vetřete do masa s obou stran a poté ho vložte na 2–3 hodiny do lednice.
Následně připravte náplň. Tvrdý sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a papriku nakrájejte nadrobno. V samostatné misce smíchejte majonézu s hořčičnými semínky a třetinou směsi potřete celý plát masa.
Poznámka: Před krájením z papriky odstraňte semeník.
Maso poté posypte nastrouhaným sýrem, pokryjte nasekanou petrželkou s nakrájenou paprikou a zarolujte ho. Plát masa svažte, na několika místech, provázkem a potřete ho druhou třetinou směsi s majonézou.
Masovou roládu vložte do sáčku na pečení a maso pečte v předehřáté troubě na 190 °C po dobu 60 minut. Po upečení sáček otevřete, maso potřete zbytkem majonézové směsi a pokračujte v pečení dalších 30 minut.
Tip: Roládu z masa servírujte nakrájenou na kousky s oblíbenou přílohou, jako jsou brambory, rýže nebo zeleninový salát.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Сытный дом