Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Masové karbanátky se sýrem a rajčatovou omáčkou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Masové karbanátky se sýrem a rajčatovou omáčkou - postup přípravy

Tento recept je alternativou k proslulým švédským masovým koulím. Karbanátky plněné sýrem a přelité omáčkou z rajčat jsou superrychlá a chutná večeře z levných surovin. S přípravou si hravě poradí i začátečník a navíc si k nim můžete vybrat takovou přílohu, kterou máte rádi. Z tohoto hlediska je pokrm velmi variabilní.

Ingredience pro:
1 porce

Karbanátky se sýrem

Rajčatová omáčka

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Ve velké míse smíchejte mleté maso s vajíčkem, solí, pepřem, hořčicí, kefírem, moukou a krupicí. Kopr, petrželku a zelenou cibulku nasekejte najemno , přidejte je do mísy s masovou směsí a všechny ingredience nejlépe ručně promíchejte do homogenní konzistence.

2. KROK

Sýr nakrájejte na hranolky o hraně kolem 1 centimetru. Z mísy odeberte trochu masové směsi a vytvarujte z ní placku o velikosti dlaně. Doprostřed vložte jeden sýrový hranolek a uzavřete ho do masového balíčku, který zahlaďte, aby se nerozbaloval. Tímto způsobem zpracujte i zbytek masa a sýra.

3. KROK

V pánvi rozpalte trochu rostlinného oleje a každý karbanátek opékejte při vysoké teplotě z obou stran dozlatova. Nyní není nutné, aby byly propečené, jen aby zezlátly.

4. KROK

Podle chuti dochuťte granulovaným česnekem, případně solí a přelijte je rajčatovým protlakem smíchaným s jemně nasekanou červenou paprikou. Pánev přiklopte pokličkou a na mírném ohni vařte dalších 20 minut.

5. KROK

Hotové karbanátky podávejte s trochou rajčatové omáčky a posypané čerstvě nasekaným koprem nebo petrželkou.

6. KROK

Videorecept krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů