Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Masový šnek s náplní z taveného sýra

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Masový šnek s náplní z taveného sýra - postup přípravy

Domácí uzeniny jsou lahodné, zdravé a po všech stránkách výhodné. Jednu nevýhodu však mají – často bývají docela pracné. Když jsme se poprvé setkali s receptem na masový šnek plněný sýrem, bylo to, jako bychom objevili Ameriku. Je to skvělá alternativa domácích uzenin, která je navíc jednoduchá a prakticky bezpracná.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Vepřovou panenku nakrájejte na plátky podobně jako když krájíte maso na řízky. Paličkou je rozklepejte natenko a takto připravené plátky masa vyskládejte za sebe s tím, že se budou vzájemně mírně překrývat. Znovu ho pak rozklepejte, aby se vlákna v překryvech spojila.




Nyní připravte náplň rolády. Do misky vyloupněte tavený sýr, přidejte k němu oloupané a prolisované stroužky česneku, posypejte červenou paprikou, solí a pepřem a vše důkladně promíchejte (dobře vám k tomu poslouží elektrický mixér nebo šlehač).

Hotovou náplní potřete připravený dlouhý plát masa tak, aby byla rozprostřená po celém jeho povrchu. Pak z delší strany zatočte do pevné roličky a tu zabalte do tvaru spirály neboli šneka. Ten pak křížem propíchněte dvěma špejlemi, aby držel pohromadě.

Zapněte troubu, aby se vyhřála na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem. Připraveného šneka pak položte na plech a povrch rovnoměrně potřete zbylou sýrovou náplní. Vložte do trouby a pečte asi 40 minut, dokud není maso propečené a sýr na povrchu nezezlátne a kuchyní se nezačne linout neuvěřitelná a ohromující vůně. V tu chvíli máte hotovo a můžete dobrotu ihned podávat.

Podávejte šneka čerstvého spolu s vařenými brambory či bramborovou kaší, anebo studeného jako vždy připravenou svačinku.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů