Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mátové sušenky

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Mátové sušenky - postup přípravy

Vyrostlo vám na zahrádce mnoho máty peprné? Tak ji můžete z části zužitkovat k přípravě mátových sušenek. Tuto jemnou dobrotu se svěží chutí si zamilujete už po prvním soustu. A pak si sušenky budete péct zas a znova.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Začněte tím, že si omyjete vodou čerstvou mátu. Pak ze stonku oberte lístky a ty vložte do mixéru.




Zde je rozmělněte na jemnou pastu a tu přeneste do mísy. K mátové pastě následně přidejte vejce, měkké máslo, moučkový cukr.

Vše důkladně promíchejte metličkou anebo ručním mixérem.

Nakonec ještě vsypte kypřící prášek do pečiva, hladkou mouku a vypracujte homogenní vláčné těsto.

Z připraveného těsta vytvořte několik menších kuliček, které vyskládejte na plech s pečícím papírem.

Těsto pomocí dlaně mírně zploštěte a polotovary sušenek s mátou dejte péct do trouby na cca 15 minut při teplotě 180 °C.

Upečené sušenky s mátou peprnou vyjměte opatrně z trouby a po zchladnutí podávejte například s šálkem teplého mléka, s oblíbenou kávou anebo s čajem. Vhodné bude i kakao anebo horká čokoláda. Přejeme vám dobrou chuť.

Pokud budete chtít své sušenky s mátou vylepšit, můžete do těsta zakomponovat i kousky hořké, bílé anebo mléčné čokolády. Možné je hotové pečivo také polévat čokoládovou polevou. Z mátových sušenek rovněž vytvoříte nezvyklou a chutnou drobenku zelené barvy na celou řadu krémových zákusků. Stačí je pouze nadrtit najemno. Vše je tedy pouze na vaší fantazii a chutích.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů