Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mrkvový koláč s čokoládovou polevou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Mrkvový koláč s čokoládovou polevou - postup přípravy

Základem dobrého koláče může být velká miska mrkve, vašemu moučníku dodá krásnou barvu a skvělou chuť. Navrch pak patří pořádná vrstva čokoládové polevy.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Na těsto

Na polevu

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Očistěte mrkve a dejte je do mixéru. Přidejte k nim vejce a olej a vše rozmixujte dohladka. Nalijte směs do mísy, přidejte cukr a promíchejte. Pak přisypejte mouku a prášek do pečiva a vymíchejte těsto.

2. KROK

Nalijte těsto do formy o rozměrech 30×20 centimetrů vymazané máslem a vysypané moukou. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte těsto zhruba 45 minut.

3. KROK

Na polevu dejte do rendlíku máslo. Začněte ho rozpouštět na mírném plameni, poté přisypejte cukr a míchejte. Pak přidejte kakao a nakonec přilijte mléko. Měla by vzniknou kašovitá hmota. Stále ji míchejte, dokud nezačne probublávat. Pak ji nalijte na vršek upečeného těsta a po zatuhnutí můžete servírovat.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Receitas de Pai

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů