Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Medová roláda s krémem

4,1
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Medová roláda s krémem - postup přípravy

Z jednoduchého těsta s medem lze upéci korpus, rozpůlit ho, namazat krémem a srolovat. Jako dezert ke kávě nemá chybu.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na krém

Na navlhčení korpusu

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do mísy dejte vejce, špetku solí a začněte obojí šlehat. Poté do směsi zašlehejte cukr a med (pokud je cukernatý, rozehřejte ho ve vodní lázni) a nakonec rozpuštěné máslo. Přidejte mouku a jedlou sodu a vymíchejte těsto. To poté nalijte na plech vyložený pečicím papírem, rovnoměrně ho rozprostřete a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C po dobu 15 minut.

2. KROK

Na krém dejte do mísy změklé máslo a vyšlehejte ho. Poté do něj zašlehejte moučkový cukr, smetanový sýr (jako je např. Philadelphia), vanilin nebo vanilkový cukr a med.

3. KROK

Zarovnejte okraje korpusu a zbytky těsta si odložte, nevyhazujte je. Rozkrojte plát podélně na 2 tenké placky. Med rozmíchejte v troše vody, potřete jím jednu stranu placky a pak na ni naneste asi dvě pětiny krému. Dejte navrch druhý plát, zase ho potřete medovou vodu a poté dvěma pětinami krému. Těsto pak stočte do rolády a dejte na hodinu do lednice.

4. KROK

Odložené okraje těsta vložte do mixéru a rozmixujte na drobky. Pak roládu na povrchu namažte zbytkem krému, nalepte na něj rozdrobené těsto a dejte roládu opět minimálně na hodinu do lednice. Poté ji nakrájejte na porce a podávejte.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů