Medová roláda s krémem - postup přípravy
Z jednoduchého těsta s medem lze upéci korpus, rozpůlit ho, namazat krémem a srolovat. Jako dezert ke kávě nemá chybu.
Na těsto
Na krém
Na navlhčení korpusu
Do mísy dejte vejce, špetku solí a začněte obojí šlehat. Poté do směsi zašlehejte cukr a med (pokud je cukernatý, rozehřejte ho ve vodní lázni) a nakonec rozpuštěné máslo. Přidejte mouku a jedlou sodu a vymíchejte těsto. To poté nalijte na plech vyložený pečicím papírem, rovnoměrně ho rozprostřete a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180 °C po dobu 15 minut.
Na krém dejte do mísy změklé máslo a vyšlehejte ho. Poté do něj zašlehejte moučkový cukr, smetanový sýr (jako je např. Philadelphia), vanilin nebo vanilkový cukr a med.
Zarovnejte okraje korpusu a zbytky těsta si odložte, nevyhazujte je. Rozkrojte plát podélně na 2 tenké placky. Med rozmíchejte v troše vody, potřete jím jednu stranu placky a pak na ni naneste asi dvě pětiny krému. Dejte navrch druhý plát, zase ho potřete medovou vodu a poté dvěma pětinami krému. Těsto pak stočte do rolády a dejte na hodinu do lednice.
Odložené okraje těsta vložte do mixéru a rozmixujte na drobky. Pak roládu na povrchu namažte zbytkem krému, nalepte na něj rozdrobené těsto a dejte roládu opět minimálně na hodinu do lednice. Poté ji nakrájejte na porce a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.