Medová srdíčka s krémem z Nutelly máčená v čokoládě - postup přípravy
Recept na toto báječné cukroví pochází z Alžírska, ale upéct si je snadno můžete i vy. Neobsahují žádné zvláštní suroviny, na přípravu jsou vlastně velmi snadná a pokud si vyhrajete s jejich zdobením, jsou naprosto nádherná! Samozřejmě, namísto srdíček můžete vytvořit třeba kolečka, hvězdičky nebo kterékoliv jiné tvary. Výsledek ale bude vždycky perfektní.
Těsto
Krém
Další
Změklé máslo vložte do hluboké mísy, přilijte rostlinný olej, přidejte jednu čajovou lžičku vanilkové esence a přihoďte špetku soli. Ve vodní lázni na kamnech rozehřejte čtyři polévkové lžíce medu, aby byly úplně tekuté a vlijte je do mísy s ingrediencemi. Elektrickým šlehačem pak všechny přísady vyšlehejte do jemné pěny. Do směsi vyklepněte dvě vajíčka a pokračujte ve šlehání, dokud nezískáte jednolitou hladkou směs.
Do směsi přisypejte mleté ořechy a špachtlí nebo vařečkou ji zapracujte do hmoty. Pak opět špachtli vyměňte za elektrický šlehač a pokračujte ve šlehání, dokud směs nezíská úplně hladkou konzistenci. Nakonec přidejte sklenici kakaa, tři lžíce kukuřičného škrobu a půl sáčku prášku do pečiva a znovu vše důkladně promíchejte, abyste získali jednolitou hmotu. Nyní začněte přidávat hladkou mouku a rukama hníst těsto. Každou dávku mouky nejprve úplně zapracujte, než přidáte další.
Jakmile získáte pevné a nelepivé těsto, zabalte ho do fólie a nechte vychladit. Následně odebírejte části, které postupně válečkem vyválejte na tenčí placku. Vykrajovátkem ve tvaru srdíčka (nebo kterýmkoliv jiným) vykrájejte z těsta tvary, které rozložte na plech pokrytý pečicím papírem. Měli byste získat sudý počet srdíček, která pak budete vzájemně slepovat k sobě. Plech vložte do trouby rozehřáté na teplotu 190 °C a pečte srdíčka po dobu kolem 7 minut.
Mezitím vyšlehejte v misce máslo s olejem, cukrem a čokoládovou pomazánkou do jednolité hmoty. Naplňte ji do zdobicího sáčku, a když jsou srdíčka dopečená, vytlačte vždy na spodní stranu jednoho srdíčka vrstvu krému a přiklopte jej druhým srdíčkem. Takto zpracujte i zbylá srdíčka. Pak připravte čokoládovou polevu a všechna srdíčka do ní namočte. Zdobicím sáčkem pak na povrchu vytvořte z polevy ozdobné cákance a posypte srdíčka cukrářským zdobením.