Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Měkké marcipánové hvězdičky

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Měkké marcipánové hvězdičky - postup přípravy

Hledáte-li recept na originální, rychlé a snadné vánoční cukroví, které i krásně vypadá, vyzkoušejte tyto marcipánové hvězdičky. Po upečení je můžete ozdobit čokoládou nebo dle vlastní fantazie.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do mísy nasypte hladkou mouku, moučkový cukr, škrob a vanilkový cukr. Poté vše velmi pečlivě promíchejte.

2. KROK

Ke směsi přidejte žloutky, změklé máslo a marcipán nastrouhaný najemno. Poté vše promíchejte a vytvořte hladké těsto.

3. KROK

Těsto zabalte do sáčku nebo potravinářské fólie a poté ho uložte na 30 minut do lednice. Následně ho vyjměte a rozválejte ho na pomoučené ploše do tenké placky, která by měla být široká přibližně 0,5 cm.

4. KROK

Z těsta pomocí vykrajovátka vykrájejte hvězdičky, které přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Poté je vložte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a pečte je 10 minut.

5. KROK

Upečené hvězdičky nechte vychladnout a poté je ozdobte bílou nebo tmavou čokoládou. Následně je můžete servírovat.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů