Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Velmi jednoduchý recept na dokonale tenké palačinky

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Velmi jednoduchý recept na dokonale tenké palačinky - postup přípravy

Palačinky jsou oblíbenou snídaní pro děti i dospělé. Jejich výhodou je, že na ně potřebujete jen základní suroviny, jsou rychlé a velmi jednoduché. Můžete se proto potěšit kdykoli budete mít chuť a náladu. Vaše děti i drahé polovičky budou zaručeně nadšené a každý si je může naplnit jinou náplní.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková
1. KROK

Do velké mísy rozklepněte vejce, přidejte špetku soli, cukr, vanilkový cukr a tuto směs vyšlehejte mixérem do nadýchané a hladké hmoty. Za stálého míchání mixérem přidejte vroucí vodu. Až budete mít tyto suroviny smíchané, přidejte postupně mléko a pokračujte v mixování pomocí mixéru s metlami.

2. KROK

Nyní přidejte do směsi mouku a přidejte také olej. Mixujte mixérem, dokud nezískáte hladkou konzistenci bez hrudek. Pokud tam budou hrudky, pokračujte v míchání. Hrudy nebudou dobře fungovat během smažení na pánvi a nebude to chutnat dobře. Možná to bude chtít trochu trpělivosti, ale rozhodně se vám vyplatí, když počkáte a budete mixovat déle.

3. KROK

Nyní se můžete již připravit na konečnou fázi přípravy této úžasné snídaně. Připravte si pánev a rozehřejte na ní trochu oleje. Použít můžete i tuk ve spreji, se kterým se vám možná bude pracovat trochu lépe. Pokud ale sprej nemáte, můžete klasickou použít trochu rostlinného oleje.

4. KROK

Palačinky opečte z obou stran dozlatova a dejte na talíř, kde vychladnou. Každou palačinku přitom můžete potřít rozpuštěným máslem, což jí dodá další porci chuti, kterou si zaručeně vychutnáte. Garantujeme, že palačinky na talíři dlouho nevydrží. Navíc je můžete naplnit nejrůznějšími chutěmi. Někdo miluje marmeládu, jiní mají raději banány, čokoládu apod. Díky rozdílným náplním si pochutnají všichni a pokaždé mohou palačinky chutnat úplně jinak.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů