Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Melounový džem bez přidaného cukru

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 120 minut

Melounový džem bez přidaného cukru - postup přípravy

Léto se pomalu chýlí ke konci a s ním i melounová sezóna. Pokud si chcete zachovat letní melounovou svěžest i na později, připravte si lahodný džem, který je čistě z ovoce a bez přidaného cukru nebo jiných přísad.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Z melounu odřízněte špičky, rozkrájejte jej na menší kousky, z nichž odřízněte slupku a čistou dužninu pokrájejte na kostky. Ty vsypte do hluboké mísy a tyčovým mixérem je rozmixujte do hladkého pyré.

2. KROK

Melounové pyré propasírujte přes jemné sítko, abyste jej zbavili zbytků semínek a jiných pevných částí. Zbylou dužninu ze síta vložte do sáčku z jemné propustné látky (například pytlík na výrobu rostlinného mléka) a důkladně ji vymačkejte od zbylé šťávy.

3. KROK

Šťávu nalijte do čistého hrnce, postavte na sporák a přiveďte k varu. Stáhněte žár na střední úroveň a nechte probublávat asi 2 hodiny. Během posledních 30 minut už směs nemíchejte.

4. KROK

Hotový džem přelijte do čisté a sterilizované, uzavíratelné sklenice, pevně uzavřete víčkem a uložte do lednice.

5. KROK

Videorecept krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů