Meruňková marmeláda bez želírovacího cukru - postup přípravy
Meruňková marmeláda bez želírovacího cukru je skvělou volbou pro ty, kteří si chtějí vychutnat čistou ovocnou chuť bez zbytečných přísad. Připravíte ji velmi jednoduše.
Ingredience
Meruňky očistěte, vypeckujte a vložte do většího hrnce, kde je smíchejte s cukrem. Ovoce nechte odpočívat 8 hodin, nejlépe přes noc.
Tip: Pár pecek zbavte slupky a odložte je pro závěrečné plnění sklenic.
Na druhý den meruňky přiveďte k varu, snižte stupeň tepla na minimum a ovoce zahřívejte 5–10 minut. Obsah hrnce by neměl bublat.
Poznámka: Během přípravy obsah hrnce nemíchejte vařečkou, pouze občas zatřeste s celým hrncem, aby se ovoce nepřichytilo ke dnu.
Meruňkovou marmeládou bez želírovacího cukru naplňte sterilizované sklenice, do kterých můžete přidat i několik pecek pro aroma. Sklenice uzavřete a nechte je volně vychladnout, dnem vzhůru. Poté je skladujte v chladu a na tmavém místě.
Tip: Sklenice můžete sterilizovat v troubě při 120 °C po dobu 10–15 minut. Víčka sterilizujte ve vroucí vodě po dobu 5 minut. Díky sterilizaci zmírníte riziko znehodnocení obsahu nádobí bakteriemi.
Pochoutku můžete podávat s pečivem, ale také ji použít k přípravě nejrůznějších dezertů.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete naplnit 3 sklenice o objemu 600 ml.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj recept: Ольга Шобутинская

