Nakládaný květák s paprikou v kořeněném octovém nálevu

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
30 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Nakládaný květák s paprikou v kořeněném octovém nálevu - postup přípravy

Nakládání jednoho druhu zeleniny ve sklenici je fajn, nicméně se tím připravujeme o bohaté kombinace chutí, které se vzájemně milují a perfektně k sobě ladí. Takovou kombinací je například květák s červenou paprikou a křenem. Jakkoliv se může zdát tato kombinace neobvyklá, je to velká dobrota, která rozhodně stojí za vyzkoušení. Kdoví, třeba se stane vaší oblíbenou!
1. KROK

Červené papriky umyjte a osušte. Rozkrájejte je na poloviny a vyjměte z nich stopky a jadřince, stejně jako měkké části se zbytky semínek. Poté čistou dužninu rozkrájejte na plátky o síle kolem 1 až 2 centimetrů.

2. KROK

Květák rozkrojte na poloviny. Zbavte ho listů a středu košťálu a rozdělte ho na jednotlivé růžičky. Vložte je do velké mísy, zalijte vodou a nechte chvilku odmočit. Pak vodu slijte a květák nechte dobře okapat.

3. KROK

Do hrnce nalijte dva litry vody a jeden litr octa. Přidejte tři lžíce soli, šest lžic cukru, několik bobkových lístků. Oloupejte celerovou bulvu a rozkrájejte ji na menší kousky. Oloupejte také křen, rozkrájejte ho na kolečka a spolu s celerem je přidejte do hrnce. Přiveďte vodu v hrnci k varu, stáhněte oheň na minimum a vsypte do hrnce pokrájené papriky. Promíchejte a vařte, dokud mírně nezměknou. Pak papriku vylovte děrovanou lžící stranou do veliké mísy.

4. KROK

Nyní do hrnce vložte růžičky květáku a několik minut je vařte, a přitom jemně promíchávejte. Když květák mírně změkne, vylovte ho a přidejte do mísy k paprice. Oba druhy zeleniny vzájemně promíchejte a naplňte je do velkých zavařovacích sklenic, které jste předem i s víčky důkladně umyli a vysterilizovali ve vroucí vodě.

5. KROK

Zeleninu do sklenic dobře upěchujte, aby se jí dovnitř vešlo co nejvíce. Nakonec vše zalijte kořeněným nálevem z hrnce. Sklenice zavíčkujte a důkladně utáhněte. Položte je vzhůru nohama na stůl, zakryjte je teplou dekou a nechte je zvolna zchladnout na pokojovou teplotu. Sklenice uskladněte do sklepa či chladné a temné spíže, kde vydrží i déle než rok. 

Galerie

Další 1 fotografie
Další 1 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 224 hlasů
Nahlásit chybu
54 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt