Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Meruňková roláda z vanilkového těsta

4,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Meruňková roláda z vanilkového těsta - postup přípravy

Meruňková roláda je lehký a osvěžující dezert s jemnou ovocnou náplní. Pochoutka je Ideální pro letní dny a můžete ji servírovat i při slavnostních příležitostech.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Náplň

Do formy

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé pěny, do které vešlehejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte. 

2. KROK

Formu na pečení vyložte pečicím papírem, který potřete máslem a posypte cukrem. Dno pokryjte vypeckovanými, nakrájenými meruňkami, které zalijte těstem a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.

3. KROK

Upečený dezert vyklopte na čistý pečicí papír, použitý papír z něj sejměte a pochoutku zarolujte. Meruňkovou roládu servírujte posypanou moučkovým cukrem a nakrájenou na kousky.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: KAZAN

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů