Mleté maso se sýrem v těstíčku - postup přípravy
Přemýšlíte nad tím, jakou večeří byste potěšili své blízké? Dejte vale nudě a trochu zaexperimentujte. I s mletým masem se dá v kuchyni doslova kouzlit! Masové steaky v křupavém těstíčku si zamiluje každý, kdo je ochutná!
Ingredience
Začněte tím, že si oloupete cibuli a poté ji nakrájíte najemno. Následně si v míse smíchejte cibulku spolu s mletým hovězím masem, jedním vejcem, se solí a mletým pepřem (koření přidejte dle chuti).
Až bude masová směs homogenní, rozprostřete ji rovnoměrně do tvaru obdélníku na kousek potravinové fólie. Plát následně posypte nahrubo strouhaným tvrdým sýrem dle preferencí a vše zarolujte do jakéhosi velkého „bonbonu“. Mleté maso byste měli dobře vyválet do válečku. Polotovar nakonec vložte alespoň na tři hodiny do mrazáku.
Dokončování steaků z mletého masa a jejich smažení
Po uplynutí tří hodin vyjměte masový „bonbon“ z mrazáku, rozbalte z fólie a nakrájejte ostrým nožem na stejně silné plátky. Ty pak obalujte v těstíčku, které jste si připravili smícháním dvou vajec, hladké mouky, trochy soli a mléka. Steaky smažte dozlatova na rozpáleném oleji z obou stran.
Servírování steaků z mletého masa a sýra + tipy na vylepšení
Usmažené masové steaky v křupavém těstíčku podávejte například se zeleninovým salátem nebo s bramborovou kaší zjemněnou máslem. Hodit se ovšem bude k porci i jakýkoliv dip nebo studená ochucovací omáčka.
Pokud budete chtít své masové steaky o něco vylepšit, můžete do mletého masa před mražením zakomponovat lisovaný stroužek česneku či čerstvé jemně nasekané bylinky typu petržel, pažitka a podobně. Přejeme vám dobrou chuť.