Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Turecký kebab se zeleninovým salátem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 8 minut

Turecký kebab se zeleninovým salátem - postup přípravy

Recept umožňuje připravit turecký kebab tak, aby chutnal, jako připravovaný na skutečném ohni. Tureckou dobrotu můžete servírovat jako hlavní chod. Kebab ale můžete také nakrájet na menší kousky a podávat ho jako zajímavou dobrotu k pivu.

Ingredience pro:
3 kusy
+ -

Základ

Salát

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mleté maso vložte do robota a přidejte k němu omytou a nakrájenou červenou papriku, z které jste předtím odstranili semeník. 

Poznámka: K přípravě tureckého kebabu se nejčastěji používá skopové maso. Použít ale můžete jakékoliv jiné mleté maso.

2. KROK

Do směsi přidejte také oloupané stroužky česneku a nadrobno nakrájenou cibuli s nasekaným koriandrem, solí, černým pepřem a arabským kořením. 

3. KROK

K masu a koření přisypte ještě sušený koriandr, římský kmín, chilli, mletou papriku a vše důkladně rozmixujte. Vzniklou hmotu vložte na 30 minut do lednice.

4. KROK

Zatímco se maso chladí, připravte salát. Mísu vyplňte cibulí, nakrájenou na proužky a na kostičky nakrájeným rajčetem. Vše posypte nasekaným koriandrem a zalijte citronovou šťávou. Směs osolte, opepřete a důkladně promíchejte.

Poznámka: Než budete rajčata krájet, odstraňte z nich pecky.

5. KROK

Vyndejte maso z lednice a utrhněte z něj vždy kousek o velikosti pěsti, kterým oblepte celý povrch špízu na kebab. Tento postup opakujte, dokud budete mít masovou směs. Špízy s masem následně pokládejte na hliníkový plech na smažení, který jste předtím pomazali olejem.

6. KROK

Maso smažte na mírném ohni, z obou stran přibližně 3–4 minuty, dozlatova. Na maso položte libanonský chléb nebo naan, který zahřejte. Chléb naplňte připraveným salátem v jeho středu a kolem salátu položte dva kusy tureckého kebabu. 

7. KROK

Do středu mezi kebaby nalijte svůj oblíbený dip a chléb zabalte do tvaru válečku. Můžete ihned servírovat.

Tip: Jako dip můžete použít například smetanový dip s bylinkami, dip s kari nebo česnekový dip.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Aqsa’s Cuisine

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů