Polské pirohy s kuřecím masem

i Zdroj fotografie: Dana L.
i Zdroj fotografie: Dana L.
ČAS PŘÍPRAVY
120 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Polské pirohy s kuřecím masem - postup přípravy

Pirohy jsou u nás po sametové revoluci téměř na vymření a jen málokdo už ví, jak se připravují. Paní Dana L. se s námi podělila o svůj recept, který získala od přítele z Polska, kde mají pirohy nevykořenitelnou tradici.
1. KROK

Brambory i kuřecí maso uvařte doměkka. Brambory oloupejte a kuře případně oberte od kostí. Poté maso i zeleninu semelte v mlýnku s jemným nástavcem. Směs následně podle chuti osolte a opepřete, přidejte dozlatova osmaženou cibulku a důkladně promíchejte.

2. KROK

Hladkou mouku prosejte do mísy, přidejte k ní vejce, sůl, olej a podle potřeby trochu vody, kterou před přidáním do těsta převařte a nechte zchladnout tak, aby nebyla horká, ale byla stále teplá. Z ingrediencí vypracujte táhlé, ale tužší a hladké těsto, které připomíná těsto na nudle.

3. KROK

Z těsta vyválejte tenkou placku, z níž vykrájejte kolečka. Doprostřed každého z nich položte trochu bramborové náplně, kolečko přehněte napůl a s pomocí hrotů vidličky na koncích zamačkejte spoj, čímž vytvoříte charakteristické vroubkování. Použít můžete i speciální plastové tvořítko na pirohy.

4. KROK

V hrnci přiveďte k varu vodu, kterou více osolte, a vložte do ní připravené pirohy. Vařte je tak dlouho, dokud samy nevyplavou na hladinu. Poté je vyjměte děrovanou lžící, nechte okapat a podávejte spolu se zelím, špenátem, anebo jen s restovanou cibulkou.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 209 hlasů
Nahlásit chybu
91 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt