Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Moderní palačinka à la Velvet

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 5 minut

Moderní palačinka à la Velvet - postup přípravy

Palačinky jsou univerzální plocha pro nejrůznější kulinářské tvoření a ozdoby. Přesně takto ji využila paní Kateřina Kaštanová pro zužitkování zbylého krému z dortu Red Velvet a vzniklo nádherné dílo, o recept na něž se s námi podělila.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Na krém

Na přeliv

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Smíchejte mléko, vejce, cukr, sůl a hladkou mouku na polotekuté těsto. V pánvi rozpalte trochu přepuštěného másla a palačinky na něm osmahněte z obou stran, dokud lehce nezezlátnou. Po dosmažení je vyskládejte na sebe do štosu a uchovejte v teple až do podávání.

2. KROK

Mascarpone vyšlehejte s plnotučnou smetanou, moučkovým cukrem a trochou vanilkové pasty do homogenního krému. Naplňte jím zdobicí sáček a uložte ho na chvilku do lednice. Mezitím připravte karamelový přeliv.

3. KROK

V rendlíku rozehřejte přepuštěné máslo a vsypte na něj nastrouhaný kokosový cukr, který zahřívejte tak dlouho, dokud se nezačne rozpouštět a zlátnout. Karamel přitom nemíchejte. Jakmile je veškerý cukr rozpuštěný a zlatavý, přilijte k němu smetanu, počkejte až směs doprská (buďte opatrní, ať se nespálíte!) a poté začněte míchat a pokračujte v tom, dokud karamel nezhoustne na hustou a vazkou konzistenci. Poté jej odstavte ze sporáku. Ořechy nasekejte nožem na hrubé kousky, které podle potřeby můžete ještě opražit na suché pánvi nebo v troubě, dokud nezačnou krásně vonět a nezkřehnou.

4. KROK

Palačinku rozprostřete na talířek, na jednu polovinu vytvořte z krému s pomocí zdobicího sáčku „kuličky“ náplně, přes něž přehněte druhou polovinu palačinky. Vršek přelijte kokosovým karamelem, posypejte nahrubo nasekanými ořechy, postříkejte čokoládovou polevou a podávejte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů