Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slovenská zelná polévka s uzeninami a zeleninou

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 28 minut

Slovenská zelná polévka s uzeninami a zeleninou - postup přípravy

Uvařte si tuto úžasnou polévku, kterou si zamilujete hned napoprvé. Polévka vás zahřeje v zimních měsících, ale i jindy si na ní skvěle pochutnáte. Obsahuje navíc spoustu vitamínů a zvládne ji připravit opravdu každý.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Slaninu nakrájejte na kostičky a vložte ji do hrnce s rozehřátým olejem. Poté nakrájejte klobásu a přidejte ji do hrnce. Vše zamíchejte a smažte. 

2. KROK

Oloupejte a nakrájejte nadrobno cibuli a přisypte ji k uzeninám. Nyní si oloupejte a nahrubo nastrouhejte mrkev, kterou, stejně jako cibuli, přisypte do hrnce. Všechny ingredience důkladně zamíchejte. 

3. KROK

Omyjte a nakrájejte hlávkové zelí na kostičky a vmíchejte ho k uzeninám s mrkví. Nakrájejte také kyselé zelí a společně s nakrájenými stroužky česneku a chilli papričkou vše vmíchejte do směsi v hrnci.

4. KROK

Vše osolte, opepřete, zamíchejte a duste pod pokličkou 8 minut. Zatímco se zelenina dusí, oloupejte a nakrájejte brambory na kostičky a přidejte je do hrnce. Směs zalijte zeleninovým vývarem, zamíchejte a pod pokličkou vařte po dobu 20 minut.

Tip: Hotovou polévku ochutnejte a případně ji ještě dochuťte solí a pepřem.

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Rychlé chutné

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů