Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mražené jahody bez přidaného cukru

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut

Mražené jahody bez přidaného cukru - postup přípravy

Díky tomuto receptu si můžete užívat čerstvých jahod po celý rok. Výhodou přípravy je její jednoduchost, rychlost a potřeba pouze jedné ingredience s osvěžující chutí.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Jahody důkladně omyjte, osušte papírovou utěrkou, zbavte je zelených částí a polovinu jejich množství rozmixujte dohladka. 

Tip: Chcete-li, můžete do jahod v mixéru přidat trochu cukru dle vlastní chuti.

2. KROK

Druhou polovinu jahod rozdělte do sterilizovaných sklenic nebo jiných nádob a rozmixovanými jahodami je zalijte.

Poznámka: Sterilizace sklenic je důležitá, aby nedošlo ke znehodnocení jejich obsahu bakteriemi. 

3. KROK

Nádoby s jahodami uzavřete a vložte do mrazáku. Takto zpracované jahody vydrží čerstvé až 1 rok, při správném skladování. 

Poznámka: Po rozmrazení ovoce co nejdříve zkonzumujte. 

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů