Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mřížkový makový koláč s vanilkou

4,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Mřížkový makový koláč s vanilkou - postup přípravy

Mřížkový makový koláč je dobrota s bohatou náplní a jemným vanilkovým aroma. Rozplývá se v ústech a skvěle se hodí ke kávě ve všední den i na slavnostní stůl.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Na vymazání

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou náplně. Smetanový sýr vyšlehejte s cukrem, vejcem, citronovou šťávou, citronovou kůrou a vanilkovým pudinkem v prášku.

2. KROK

Pokračujte s přípravou těsta. V samostatné míse vyšlehejte vejce s klasickým i vanilkovým cukrem do světlé pěny. Po 5 minutách přidejte teplé mléko, olej, mák, kypřicí prášek do pečiva a prosetou mouku, za stálého šlehání. 

3. KROK

Těsto rozprostřete do formy, vymazané máslem a pokryjte ho náplní ze smetanového sýra. 

Tip: K aplikaci náplně použijte cukrářský sáček, který vám usnadní práci. 

4. KROK

Dezert pečte v předehřáté troubě na 185 °C po dobu 40 minut. Mřížkový makový koláč následně podávejte až po vychladnutí a posypaný moučkovým cukrem. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Elizan´s Kitchen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů