Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mrkvové roládky se sýrem a bylinkami

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Mrkvové roládky se sýrem a bylinkami - postup přípravy

Vánoční svátky a oslavy příchodu nového roku se neobejdou bez řádného pohoštění pro návštěvy či na případnou party. Ohromte své hosty báječnými rolkami plněnými smetanovým sýrem a bylinkami podle snadného receptu.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Vajíčka vyklepněte do misky a přidejte k nim trochu soli a čerstvě mletého barevného pepře (anebo použijte klasický černý). Přidejte 3 lžíce 20% zakysané smetany a vše ručním šlehačem vyšlehejte do pěny. Do vaječné směsi přisypejte hladkou mouku a prášek do pečiva a opět vše prošlehejte. Získáte docela tekuté těsto.

2. KROK

Nastrouhejte najemno očištěnou mrkev (asi 200 gramů), kterou zašlehejte do těsta, čímž získáte už poněkud hustší oranžovou hmotu. Tu rozetřete do tenké vrstvy na plechu pokrytém pečicím papírem, který předem ještě natřete rostlinným olejem, a dejte ji péct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C po dobu 15 minut.

3. KROK

Než se těsto upeče, připravte si nádivku ze strouhaného sýra a jemně nasekaného kopru, koriandru a jarní cibulky. Do náplně prolisujte jeden velký nebo dva menší stroužky česneku (případně jeho množství přizpůsobte vlastní chuti), přidejte 3 lžíce majonézy a vše dobře promíchejte. Směs ochutnejte a případně ještě dosolte a dopepřete.

4. KROK

Když je oranžové těsto upečené, rozprostřete po celé jeho ploše připravenou náplň. Těsto pak stočte do pevné roličky, zabalte ho do kusu alobalu a vložte ho na 1 hodinu do lednice vychladit a ztuhnout.

Hotovou roládu nakrájejte na kolečka silná asi 1,5 cm, vyskládejte je na talířek vyložený několika salátovými listy a podávejte.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů