Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý masový koláč s vejcem a sýrem bez zadělávání těsta

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Rychlý masový koláč s vejcem a sýrem bez zadělávání těsta - postup přípravy

Rychlá snídaně, svačina či večeře. To je rychlý koláč s dvěma druhy mletého masa, vajíčkem a sýrem, který zvládne i naprostý začátečník, který se v kuchyni dosud sotva mihnul. Mimochodem, je to ideální studentské jídlo. Pokud máte minimum času a maximum hladu, tento recept je pro vás jako stvořený.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Oba druhy mletého masa vložte do hluboké misky. Cibuli oloupejte a nasekejte ji na co nejjemnější kostičky (případně je můžete semlít mlýnkem na maso či nasekat v kuchyňském robotu), které přidejte do mísy k masu. Podle chuti osolte a opepřete, přidat můžete i jakékoliv další své oblíbené koření a sušené či čerstvé bylinky a důkladně rukama promíchejte, aby se všechny přísady důkladně propojily do jednolité směsi.




Zapněte troubu, aby se vyhřála na 180 °C a připravte si zapékací misku, kterou vymažte máslem nebo rostlinným olejem.

Bagetku nakrájejte na tenčí plátky (asi 0,5 centimetru silné), vyskládejte je do misky a zalijte mlékem (stačí jedna či jedna a půl deci). Nechte je důkladně nasáknout a v jedné vrstvě je vyskládejte do připravené zapékací misky.

Lžící smáčkněte střídku každého plátku bagety tak, abyste vytvořili malé prohlubně, které naplňte směsí mletého masa. Ve vedlejší misce smíchejte jedno vyšlehané vajíčko spolu se zbylou deci mléka a špetkou soli a touto směsí zalijte bagetku s masem v zapékací misce.

Vložte připravený masový koláč do předehřáté trouby a pečte ho asi 30 až 35 minut. Pak zasypejte celý povrch sýrem, nastrouhaným na hrubém struhadle, a vraťte zpátky do trouby dopéct dalších 5 až 7 minut.

Hotový koláč vytáhněte z trouby a ihned čerstvý podávejte spolu s čerstvou zeleninou.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů