Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchaná pizza z litého těsta

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 40 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Nadýchaná pizza z litého těsta - postup přípravy

Udělat si doma trochu jinou pizzu, než je ta klasická italská, není nic obtížného. Těsto podle tohoto receptu je nadýchané a nemusí se nijak složitě zpracovávat.

Ingredience pro:
1 porce

Na těsto

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Do zadělávací mísy dejte vlažnou vodu, cukr a sušené droždí. Vše promíchejte a počkejte zhruba 10 minut, dokud nezačne kvásek dobře pracovat. Poté k němu přidejte olivový olej, lžíci nasekané petrželky (může být i sušená), sůl, pepř a vše zamíchejte.

2. KROK

Pak přidejte asi třetinu mouky, vše promíchejte a postupně přidávejte další díly mouky a míchejte. Nakonec vám vznikne tekuté těsto. Do něho přimíchejte prášek do pečiva a ocet. Pak si vezměte kulatou pečicí formu o průměru 30 centimetrů, dno vyložte pečicím papírem a nalijte do ní těsto. Rovnoměrně ho rozprostřete a nechte 30 minut kynout.

3. KROK

Poté na těsto nasypejte strouhanou mozzarellu nebo jiný tvrdý sýr dle vašeho výběru. Přidejte na kousky nakrájenou červenou a zelenou papriku, nakrájené olivy a pepperoni salám (nebo mortadellu či jiný). Rozmačkejte stroužek česneku, smíchejte ho s olivovým olejem a vršek pizzy jím pokapejte.

4. KROK

Troubu rozehřejte na 190 °C a pečte 30 minut. Horkou pizzu rozkrájejte a servírujte.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů