Minipizza se šunkou, sýrem a olivami - postup přípravy
Pizzu není nutné dělat tak velkou, jak ji znáte z restaurace. Paní Romana Važanská nám poskytla recept na mnohem menší, které snadno upečete a pak jen vezmete do ruky.
Na těsto
Dále
Do zadělávací mísy prosejte mouku a smíchejte ji se solí. Uprostřed udělejte důlek, do kterého nasypejte sušené droždí. K němu přidejte trochu vlažné vody a počkejte, až začne pracovat. Poté do mísy dolijte zbytek vody a olivový olej. Těsto zpracujte, aby bylo hladké a nelepilo se. Poté ho mírně poprašte moukou a dejte zhruba na hodinu kynout. Mělo by zdvojnásobit svůj objem.
Těsto vyklopte na pomoučněný vál a rozdělte na 10 až 12 stejných dílů. Z každého potom vytvarujte malou tenkou placku, jejíž okraje potřete vodou. Pak na placku dejte konzervovaná rajčata, nakrájenou šunku, olivy a vše posypte vrstvou strouhaného tvrdého sýra. Nakonec zasypejte trochou sušené bazalky a tymiánu.
Plech vyložte pečicím papírem a položte na něj tolik placiček, kolik se vejde. Troubu rozehřejte na 200 °C a pečte minipizzy zhruba 15 minut. Těsto na okrajích by mělo být na povrchu křupavé, ale uvnitř vláčné.
Více autorčiných receptů najdete na jejích webových stránkách https://rubyrom.domaci-jidelnicek.cz.