Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchané bylinkové houstičky se špenátem

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 12 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Nadýchané bylinkové houstičky se špenátem - postup přípravy

Pokud jste milovníci slaného pečiva, rozhodně vyzkoušejte bylinkové houstičky podle receptu paní Jany Podolákové Burkartové. Vychutnat si je můžete k masu, salátům nebo pomazánkám, avšak božsky chutnají i samotné.

Ingredience pro:
9 kusů
+ -

Bylinkové houštičky

Na potření

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Do části teplého mléka přidejte lžičku cukru, droždí a lžíci mouky.  Vše důkladně promíchejte, nádobu přikryjte utěrkou a nechte vzejít omládek.

2. KROK

Do mísy přidejte žloutky, změklé máslo, majonézu, sůl, nasekaný špenát a zbytek mléka. Směs důkladně promíchejte a vytvořte z ní jemnou kašičku.

3. KROK

Přilijte vzešlý omládek a po lžících přidávejte hladkou mouku. Poté vypracujte jemné a hladké těsto. Vytvořte bochánek, který přendejte na plech vyložený pečicím papírem.

4. KROK

Těsto roztáhněte do všech stran, zakryjte ho utěrkou a nechte ho necelou hodinu kynout. Poté  těsto rozkrojte na 9 houstiček.

5. KROK

V míse smíchejte majonézu, olivový olej, zakysanou smetanu a nasekanou pažitku. Houstičky pečlivě potřete a posypte je nasekanou pažitkou.

6. KROK

Houstičky vložte do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečte je do zlatova přibližně 20–⁠30 minut. Poté je vyjměte z trouby a potřete je vodou smíchanou se solí.

7. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů