Nadýchaný meruňkový dort - postup přípravy
Lahodný, jemný dort s meruňkovou příchutí si užijí děti i dospělí. Využijte tyto chutné plody naplno a přimějte děti, aby si tímto způsobem dali trochu více ovoce. Příprava je velmi jednoduchá a výsledek naprosto jedinečný. Pokud vám odpoledne přijede nečekaná návštěva, jde o skvělou příležitost, jak je pohostit.
Ingredience
Smíchejte prosátou mouku se solí a práškem do pečiva. Měkké máslo a cukr promíchejte vidličkou, přidejte vejce a lehce zašlehejte metličkou.
Přidejte ricottu nebo fermentovanou smetanu a směs ještě jednou promíchejte, dokud nebude načechraná a krémová. Přidejte moučnou směs v několika krocích. Vždy těsto důkladně promíchejte. Konečné těsto by mělo být krásně měkké.
Základní formu (28 x 19 cm) vyložte papírem na pečení, přeneste těsto a rovnoměrně ho rozprostřete pomocí lžíce. Položte poloviny meruněk (bez pecek) a lehce je ponořte do těsta.
Pečte koláč v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 35 minut, poté ho v troubě nechte dalších 10 minut, aby tzv. došel. Dort posypejte práškovým cukrem na ozdobení a je připraven k podávání. Po vyndání z trouby ho pochopitelně nechte zcela vychladnout. Těsto bude měkké s nadýchanou strukturou. A chuť je skvělá, jemná a příjemně sladká. Přejeme dobrou chuť!