Vídeňský závin

ČAS PŘÍPRAVY
75 minut
ČAS VAŘENÍ
45 minut
NÁROČNOST
Snadná

Vídeňský závin - postup přípravy

Pravý vídeňský závin je v Čechách velice oblíbeným a ke kávě si ho dáte zaručeně rádi prakticky vždy. Chcete si ho připravit doma? Žádný problém. Vídeňský závin se skládá z křehkého zlatohnědého těsta, velkého množství jablečné náplně s rozinkami a křupavé strouhanky namočené v másle. Není to jen chutné, je to přímo božské.

Nejprve promíchejte všechny ingredience a vypracujte tuhé těsto. Poté z něj vytvarujte kuličku a potřete ho rostlinným olejem. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte odležet alespoň hodinu.




Mezitím oloupejte a nakrájejte jablka na malé plátky. Přidejte šťávu z jednoho citronu a promíchejte s jablky. Přidejte rozinky a mandle. Vše dobře promíchejte. Rozpalte v pánvi 1 lžíci másla a osmažte na něm strouhanku z bílého chleba.

Pracovní plochu posypte moukou a vyklopte na něj těsto. Poté jej rozválejte ve velmi tenké vrstvě na pečicí papír. Rozpusťte máslo a potřete jím povrch těsta. Pak ho potřete i smetanou a posypejte smaženou strouhankou.

Následně na něj rovnoměrně rozložte náplň a posypejte ji skořicí, kterou jste si předem smíchali s cukrem krystal. Těsto srolujte pomocí pečicího papíru a dejte plech vymazaný olejem. Vložte závin do předehřáté trouby a pečte ho zhruba 45 minut při 170 stupních.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 1290 hlasů
Nahlásit chybu
57 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt