Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Banánová „Nutella“

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Banánová „Nutella“ - postup přípravy

Pomazánka z čokolády a banánů udělá velikou radost všem malým i velkým mlsounům, kteří se od ní nebudou moci odtrhnout. Připravte si ji podle osvědčeného receptu, o nějž se s námi podělila paní Petra Pospíchalová.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Banány oloupejte a nakrájejte je na kolečka. Vsypte je do hrnce, zastříkejte je citrónovou šťávou a podlijte trochou rumu. Přidejte skořici a pod pokličkou je nechte podusit doměkka.

2. KROK

Nalámejte čokoládu a přisypejte ji do hrnce s podušenými banány. Přidejte trochu hořkého kakaa a podle chuti cukr. Vše nechte společně provařit a nakonec rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

3. KROK

Hotovou banánovou směs naplňte do čistých a sterilizovaných uzavíratelných skleniček, otočte je dnem vzhůru a nechte je zvolna vychladnout. Po vychlazení je můžete rovnou použít, anebo je uložte jako běžné džemy na stinné a chladné místo.

4. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů