Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládané rybí karbanátky v kyselém nálevu

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 23 minut

Nakládané rybí karbanátky v kyselém nálevu - postup přípravy

Připravte si rychlou a snadnou pochoutku podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Nakládané rybí karbanátky poslouží jako hlavní jídlo nebo svačinka.

Ingredience pro:
4 sklenice
+ -

Základ

Na smažení

Nálev

Koření do 500ml sklenice

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mleté rybí filety smíchejte s cibulí nakrájenou nadrobno. Přidejte prolisovaný česnek, vejce, majoránku, sůl, pepř, strouhanku a ingredience důkladně promíchejte. 

2. KROK

Ze směsi vytvarujte karbanátky o průměru cca 5 cm, které smažte na rozpáleném oleji 4–5 minut z každé strany. 

Poznámka: Doba smažení je závislá na výkonnosti vašeho sporáku. Karbanátky by měly být usmažené dozlatova. 

3. KROK

Poté začněte s přípravou nálevu. V hrnci smíchejte vodu s octem, solí a cukrem. Tekutinu vařte 3 minuty od bodu varu. Následně začněte s plněním sterilizovaných sklenic. 

4. KROK

Na dno sklenice vložte trochu cibule, nakrájené na proužky. Přidejte několik karbanátků, které pokryjte další vrstvou cibule. Poté do sklenice přidejte feferonku, hřebíček, celý černý pepř, nové koření a bobkový list.

Poznámka: V tomto receptu bylo použito 6 sklenic o objemu 500 ml.

5. KROK

Do sklenic vlijte horký nálev až po víčko, kterým je uzavřete. Sklenice nechte volně vychladnout a poté je vložte aspoň na týden do ledničky.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů