Nakládané rybí karbanátky v kyselém nálevu - postup přípravy
Připravte si rychlou a snadnou pochoutku podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem. Nakládané rybí karbanátky poslouží jako hlavní jídlo nebo svačinka.
Základ
Na smažení
Nálev
Koření do 500ml sklenice
Mleté rybí filety smíchejte s cibulí nakrájenou nadrobno. Přidejte prolisovaný česnek, vejce, majoránku, sůl, pepř, strouhanku a ingredience důkladně promíchejte.
Ze směsi vytvarujte karbanátky o průměru cca 5 cm, které smažte na rozpáleném oleji 4–5 minut z každé strany.
Poznámka: Doba smažení je závislá na výkonnosti vašeho sporáku. Karbanátky by měly být usmažené dozlatova.
Poté začněte s přípravou nálevu. V hrnci smíchejte vodu s octem, solí a cukrem. Tekutinu vařte 3 minuty od bodu varu. Následně začněte s plněním sterilizovaných sklenic.
Na dno sklenice vložte trochu cibule, nakrájené na proužky. Přidejte několik karbanátků, které pokryjte další vrstvou cibule. Poté do sklenice přidejte feferonku, hřebíček, celý černý pepř, nové koření a bobkový list.
Poznámka: V tomto receptu bylo použito 6 sklenic o objemu 500 ml.
Do sklenic vlijte horký nálev až po víčko, kterým je uzavřete. Sklenice nechte volně vychladnout a poté je vložte aspoň na týden do ledničky.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem