Nakládaný květák nakyselo

i Zdroj fotografie: Petra Pospíchalová
ČAS PŘÍPRAVY
60 minut
ČAS VAŘENÍ
30 minut
NÁROČNOST
Snadná

Nakládaný květák nakyselo - postup přípravy

Květák lze velmi snadno zavařit do kyselého nálevu a mít ho tak připravený na zimu. Svůj osvědčený recept nám poskytla paní Petra Pospíchalová.
1. KROK

Do velkého hrnce dejte vodu, ocet, cukr, sůl a sacharin. Vše svařte, abyste získali lák, do kterého budete zeleninu nakládat.

2. KROK

Očistěte a omyjte květák, rozeberte ho na růžičky a poté je dejte do čistých sklenic tak, aby byly zcela plné. Květák předem nevařte, bude krásně křupavý. Poté ho zalijte uvařeným lékem až téměř po okraj sklenice a zavíčkujte nejlépe čistými nepoužitými víčky. Pokud máte hotový lák, lze si i nakrájet červenou papriku a dát ji do malých skleniček s lákem, abyste měli zásobu na chlebíčky v zimě.

3. KROK

Sklenice pak dejte do velkého hrnce s vodou. Přiveďte ji k varu a nechte sklenice 10 minut vařit. Po uplynutí dané doby vypněte plamen a nechte je v hrnci do vychladnutí. Poté na nich zkontrolujte víčka, jestli se přichytila, a uložte je na suché a tmavé místo.

Co si myslíte o receptu?
4/5 (77%) 86 hlasů
Nahlásit chybu
142 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt