Nakládané okurky s chilli a koprem - postup přípravy
Nakládané okurky s chilli a koprem jsou skvělou volbou pro ty, kteří mají rádi pikantní chuť s bylinkovým nádechem. Připravíte je rychle a můžete jimi doplnit saláty i maso.
Základ
Nálev
Z okurek odřízněte okraje, které nebudete potřebovat. Zbytek zeleniny nakrájejte na kolečka, chilli papričku s česnekem na kousky a kopr nasekejte najemno.
Poznámka: Ingredience rozdělte na tři části – sklenici budete plnit ve vrstvách.
Do sklenice vložte kopr, chilli papričku, česnek a kolečka okurky. Postup opakujte ještě dvakrát a poté pokračujte s přípravou nálevu.
Vodu smíchejte s kurkumou, cukrem, solí a mletým černým pepřem. Přidejte bobkový list se semínky koriandru, octem a nálev přiveďte k varu.
Po 3 minutách nálev přeceďte do sklenice se zeleninou, uzavřete ji a nakládané okurky s chilli nechte odpočívat do druhého dne, nejlépe je nechte naložené 2–3 dny před konzumací.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: КУХНЯ С АКЦЕНТОМ