Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lahodné chuťovky k televizi

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Lahodné chuťovky k televizi - postup přípravy

Berete si rádi k televizi krekry, brambůrky nebo jiné dobroty? Pokud byste rádi svůj výběr televizních pochutin zpestřili o nějakou domácí dobrotu, pak pro vás máme skvělý recept na smažené sýrové placky s párkem, které vás zaručeně nadchnou. Hodí se také jako milé občerstvení na party či k jiným podobným příležitostem. Nejlepší jsou ale čerstvé a horké, dokud se sýr uvnitř krásně táhne a voní. Zkuste je a nebudete stíhat smažit.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Do hlubší misky nastrouhejte tvrdý sýr, který máte rádi. Nejlepší je použít nějaký s obsahem tuku kolem 50 procent. Nejen že je lahodnější, ale také vydrží déle tekutý. Nám se osvědčil 48% eidam, případně gouda nebo leerdammer. Můžete použít ale kterýkoliv máte rádi.




Každý párek rozkrojte na poloviny a ty pak každou na tři pruhy. Ty pak rozkrájejte na malé kostičky, které vsypte do mísy se strouhaným sýrem. Vyklepněte do směsi jedno vajíčko, přidejte čtyři lžíce hladké mouky a dvě lžíce smetany (sladké nebo zakysané, případně kefíru, podle toho, co máte rádi). Pokud chcete, můžete přidat také nějakou čerstvou aromatickou bylinku, jako je například kopr, petrželka nebo bazalka. Pokud máte rádi, můžete použít k ochucení také drcený stroužek česneku.

Všechny přísady společně důkladně promíchejte a na chvilku odložte stranou. Připravte si hlubokou misku a hluboký a mělký talíř. Do misky rozklepněte vajíčko, které rozšlehejte vidličkou nebo metlou. Do hlubokého talíře nasypejte hrubou strouhanku nebo drcené cornflaky a do mělkého přijde hladká mouka. Na kamnech si rozpalte větší pánev s trochou rostinného oleje na smažení.

Namočte si ruce a z těsta oddělujte kousky zhruba o velikosti dlaně. Každý z nich zformujte do malého bochánku a ten obalte nejprve v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance a vložte ho na rozpálenou pánev. Všechny placičky smažte na středním až mírném ohni z obou stran dozlatova. Podávejte samotné, případně doplněné o vaši oblíbenou omáčku.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů