Naložené houby s květákem a paprikou - postup přípravy
Houby nemusíte nakládat jenom samotné, skvělé jsou i s malými růžičkami květáku a paprikou. Recept nám poskytla paní Hana Petrášová.
Ingredience
Na lák
Před nakládáním si připravte nálev. Do hrnce nalijte vodu a ocet, přidejte sůl, celý pepř, nové koření, cukerin, bobkový list a cukr. Nechte vše 5 minut svařit.
Očistěte si malé hříbky a dejte je vařit ve slané vodě. Jakmile začne vřít, vypněte ji, hříbky sceďte a dobře je propláchněte studenou vodou. Květák si očistěte a rozeberte na malé růžičky. Červenou papriku nakrájejte na proužky, cibuli nakrájejte na proužky.
Do skleniček dávejte postupně houby, květák, cibuli a kousky papriky v libovolném pořadí a poměru, záleží i na množství vašich surovin. Zalijte je poté lákem, nahoře nechte asi 2 milimetry prostoru a zavíčkujte.
Dejte skleničky do hrnce vyloženého plátnem, zalijte je vodou téměř po okraj a přiveďte k varu. Od okamžiku bodu varu je zavařujte 7 minut. Poté je nechte pomalu vychladnout a nakonec zkontrolujte, zda se víčka přichytila. Sklenice poté skladujte na temném, chladnějším místě.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.