Nejlahodnější nepečený dort Nanaimo Bar Cake s vanilkovým krémem - postup přípravy
Sušenková základna s kokosem a ořechy, na ní pořádná vrstva smetanového vanilkového krému, a nakonec lahodná kakaová poleva. Světoznámý, proslulý dort z kanadského města Nanaimo má všechny přednosti, které si jen dovedete představit. Představíme vám zjednodušenou verzi tohoto dezertu, nicméně pokud budete mít chuť. Vytvořte nádherný vrstvený dort ze tří pater a potažený dokonalou tmavou čokoládovou polevou.
Korpus
Krém
Poleva
V parní lázni rozpusťte máslo spolu s cukrem a kakaem. Metličkou či vidličkou rozšlehejte dohladka. Pak přidejte vejce a znovu velmi dobře prošlehejte. Nad parní lázní dále směs zahřívejte za stálého míchání, dokud nezhoustne. Kakaové sušenky rozdrťte v mixéru na jemný prach, který smíchejte s vajíčkovou směsí. Přidejte drcené vlašské ořechy a strouhaný kokos, promíchejte a postupně přilévejte také mléko. Když získáte hutnou a soudržnou hmotu, přeneste ji na tác o rozměrech 25 x 30 cm a upěchujte hmotu do kompaktního obdélníku. Obdélníková forma se vám na tuto práci bude velmi hodit.
Nyní připravte krém. Jeden balíček Cream Olé rozmíchejte ve 200 mililitrech mléka. V samostatné misce vyšlehejte elektrickým šlehačem máslo do pěny spolu s moučkovým cukrem. Ve třetí míse vyšlehejte šlehačku do pevné pěny. Nejprve smíchejte Cream Olé s našlehaným máslem a vytvořte homogenní směs. Do té pak jemně stěrkou vmíchejte vyšlehanou šlehačku. Tento krém pak rozetřete do rovnoměrné vrstvy na sušenkový korpus a vložte dort do lednice na 30 minut ztuhnout.
Zatímco se dort chladí, připravte kakaovou polevu. Do kastrůlku vsypte cukr a zalijte ho vodou. Na středním ohni směs zahřívejte, dokud se cukr úplně nerozpustí a nezískáte hladký sirup. Odstavte ho z ohně, nechte vychladnout a prosejte do něho přes jemné sítko kakao. Promíchejte a vraťte zpátky na kamna. Tentokrát na mírném ohni směs zahřívejte až k varu. Nechte ho chvilku za občasného míchání probublat a odstavte z kamen. Přidejte studené máslo a míchejte, dokud se nerozpustí. Když získáte lesklou a homogenní polevu, nalijte ji na dort, rozetřete do rovnoměrné vrstvy a nechte vychladnout.