Mandarinkové kynuté buchty plněné čokoládou - postup přípravy
Chcete-li svým blízkým připravit skutečně originální dezert, upečte kynuté buchty s osvěžující chutí mandarinek a čokoládou. Jsou vhodné i ke snídani a obědu.
Těsto
Na potření
Náplň
Na posypání
Mandarinky oloupejte, rozdělte na měsíčky a smíchejte je s vejci a mlékem. Přidejte cukr a směs rozmixujte do hladka.
Směs propasírujte a do tekutiny vmíchejte sušené droždí a mouku. Přidejte olej a vytvořte těsto, které přikryjte potravinovou fólií a utěrkou a nechte ho kynout 1 hodinu na teplém místě.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, mouku prosejte a přidejte ji v několika dávkách.
Vykynuté těsto prohněťte, vytvořte z něj váleček a ten rozdělte na 8 stejně velkých kousků, které vložte do formy na pečení.
Tip: Formu vymažte máslem a vysypte moukou. Díky tomu se z ní budou upečené buchty lépe vyndávat.
Buchty nechte kynout ještě 25 minut, poté je potřete směsí žloutku s mlékem a naplňte Nutellou.
Tip: K plnění buchet z kynutého těsta můžete použít cukrářský sáček. Inspirovat se můžete postupem plnění níže ve videu.
Kynuté buchty pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 45 minut. Po vychladnutí je servírujte ke snídani, obědu nebo jako dezert.
Tip: Buchty servírujte posypané moučkovým cukrem a rozdělené na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: asena kuchyně