Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Mandarinkové kynuté buchty plněné čokoládou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Mandarinkové kynuté buchty plněné čokoládou - postup přípravy

Chcete-li svým blízkým připravit skutečně originální dezert, upečte kynuté buchty s osvěžující chutí mandarinek a čokoládou. Jsou vhodné i ke snídani a obědu.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Těsto

Na potření

Náplň

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mandarinky oloupejte, rozdělte na měsíčky a smíchejte je s vejci a mlékem. Přidejte cukr a směs rozmixujte do hladka. 

2. KROK

Směs propasírujte a do tekutiny vmíchejte sušené droždí a mouku. Přidejte olej a vytvořte těsto, které přikryjte potravinovou fólií a utěrkou a nechte ho kynout 1 hodinu na teplém místě.

Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, mouku prosejte a přidejte ji v několika dávkách.

3. KROK

Vykynuté těsto prohněťte, vytvořte z něj váleček a ten rozdělte na 8 stejně velkých kousků, které vložte do formy na pečení. 

Tip: Formu vymažte máslem a vysypte moukou. Díky tomu se z ní budou upečené buchty lépe vyndávat.

4. KROK

Buchty nechte kynout ještě 25 minut, poté je potřete směsí žloutku s mlékem a naplňte Nutellou. 

Tip: K plnění buchet z kynutého těsta můžete použít cukrářský sáček. Inspirovat se můžete postupem plnění níže ve videu. 

5. KROK

Kynuté buchty pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 45 minut. Po vychladnutí je servírujte ke snídani, obědu nebo jako dezert. 

Tip: Buchty servírujte posypané moučkovým cukrem a rozdělené na kousky. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: asena kuchyně

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů